Muzika
0

Koncert Erica Claptona za podršku vlastitom rehabilitacionom centru

Sarajevo-x.com
Muzička legenda Eric Clapton okuplja neke od najvećih svjetskih gitarista za julski koncert koji će biti namijenjen prikupljanju sredstava za njegov rehabilitacioni centar Crossroads.

Ovaj muzičar je pozvao poznate gitariste da uzmu učešće u Clapton's Crossroads Guitar Festivalu, koji je zakazan za 28. juli u Chicagu. B.B King, Willie Nelson, Vince Gill, Sheryl Crow, Jeff Beck i John Mayer su već potvrdili svoje učešće.

Eric se nada da će ovaj spektakl voditi ka nekim novim saradnjama. "Nešto od toga je planirano, a nešto i nije. Moramo ostaviti neke stvari da se jednostavno dogode", rekao je Clapton.

Ovaj 62-godišnji muzičar se i sam borio sa ovisnostima o drogama i alkoholu, prije nego što je otvorio centar prije deceniju. "Nisam popio nijedno piće već dugo vremena i to je potpuno promijenilo moj život. To želim prenijeti i podijeliti sa drugim ljudima. Klinike kao što je Crossroads su veoma neophodne", izjavio je Clapton. "Rehabilitacioni centri su izgubili na ozbiljnosti, zbog svih tih poznatih ličnosti koji tamo idu u zadnje vrijeme. Sve to pomalo podsjeća na lov na vještice, zbog sve te atmosfere koja se stvara na vijestima. To je pomalo strašno, jer rehabilitacioni centri nam zaista trebaju".

Eric – kojeg je magazin Rolling Stone postavio na četvrto mjesto liste najboljih gitarista svih vremena –trenutno se nalazi na svjetskoj turneji koja se završava idućeg mjeseca.