Muzika
0

Koncert Elvira Lakovića Lake u Kriterionu 25. januara

Klix.ba
Centar za poslovnu edukaciju (CPE) poklanja 25. januara 2014. godine u Art klubu "Kriterion" promotivni koncert sa Elvirom Lakovićem – Lakom i after partijem sa domaćim DJ-evima.

Cilj ovog događaja je promocija važnosti cjeloživotnog obrazovanja i stalnog usavršavanja. Svakim danom učimo nešto novo, a CPE na ovakav zabavan način želi približiti učenje svima, s obzirom da CPE vjeruje da je ulaganje u sebe najbolja investicija.

Laka je na muzičkoj sceni BiH još od 1998. godine. Od tada je sa jednom pjesmom i TV spotom godišnje postepeno osvajao srca publike, što ga je sredinom 2007. godine, konačno, dovelo i do izdavanja prvog autorskog albuma pod nazivom "Zec". Naredne, 2008. godine, Laka biva izabran za predstavnika BiH na Eurosongu u Beogradu, gdje osvaja 10 mjesto sa pjesmom "Pokušaj".

"Pokušaj" postaje regionalni hit, a Lakin ekstravagantni stil, scenografija, kostim, izvrstan smisao za humor, te sa druge strane, potpuna otvorenost, jednostavnost i ležernost sa kojom nastupa u javnosti, ubrzo osvaja srca publike u cijelom regionu. Među Lakinim fanovima se nalaze ljudi različitih profila, starosnih dobi, ukusa i opredjeljenja. Domaća publika mu ostaje vjerna i prilikom glasanja za regionalni pop/rock hit televizije MTV Adria, te “Pokušaj” proglašava najboljom pjesmom, nakon čega Laka putuje u Liverpool na MTV EMA 2008. po svoj MTV kip.

Laka 2010. izdaje i drugi album pod nazivom "Stvorenje", nakon čega je, kao i na početku karijere, nastavio objavljivati po jedan singl godišnje. Posljednji Lakin hit "Gasovi" će ujedno biti i pjesma sa kojom će započeti i koncert u Kriterionu.

Nakon koncerta, nastavak slijedi sa after partijem pod nazivom "Oldies & Goldies" sa poznatim DJ Bonjasky i DJ Rimaad, koji će se pobrinuti da nastave zagrijavati atmosferu do ranih jutarnjih sati.

Pored uživanja u koncertu, sretni posjetilac na poklon će dobiti besplatan kurs u CPE po svom izboru. Ime dobitnika će biti izvučeno u ponoć. Svi posjetioci će biti obradovani i kuponom za upis svih CPE kurseva uz popust od 10 % do 07. februara. Ovaj kupon će u istom periodu omogućiti i besplatno testiranje iz engleskog i njemačkog jezika, kako bi zainteresovani utvrdili nivo poznavanja u skladu s Evropskim referentnim okvirom CEFR (A1,A2,B1,B2,C1,C2). Osoblje CPE će one koji se odluče testirati savjetovati u odabiru najpogodnijeg kursa koji pruža mogućnosti nove poslovne karijere ili napredovanja na postojećem poslu, s obzirom da je svaki uspješno završeni kurs u Centru za poslovnu edukaciju moguće upisati u radnu knjižicu.

Ulaz za posjetitelje ovog koncerta bit će besplatan uz pozivnice koje će se moći podići u prostorijama Centra za poslovnu edukaciju Sarajevo, na adresi Muhameda Kantardžića 3/3 (zgrada Svijetlosti) od 20. do 25. januara, u vremenu od 9 do 16 sati. Više informacija dostupno je na Facebook stranici i www.cpe.ba, te putem telefona 033 260 505.