Muzika
0

Koncert "Damir Imamović Trio-a" u petak i subotu u kinu Bosna

Sarajevo-x.com
Povodom obilježavanja rođendana Grada Sarajeva, "Damir Imamović Trio" održat će koncert u sarajevskom kinu Bosna 6. i 7. aprila sa početkom u 20:00 sati, a cijena ulaznica je 10 KM.

"Damir Imamović Trio" osnovan je početkom 2006. godine i stil muzike koji prezentiraju jeste svojevrsna fuzija sevdaha u formi koja je otvorena improvizaciji i daje sasvim novi karakter ovoj vrsti muzike.

“Ako budete blizu da osjetite kako je voditi ljubav sa vlastitim bolom, znat ćete da razumijete sevdalinku, i muziku koju vam DI3 donosi”, rekao je Damir.

Članovi benda su Edvin Hadžić, kontrabasista, violinist Vanja Radoja i vokal Damir Imamović. Specijalni gosti koncerta su i prijatelji benda, organizacija "Ambasciata della democrazia locale a Zavidovići" iz Italije koja slavi deset godina rada u BiH.

"Upravo oni su specijalni prijatelji našeg sarajevskog koncerta u petak. Tako da ovaj koncert posmatramo kao dvije rođendanske čestitke - mom Sarajevu za rođendan i mojim novim, starim prijateljima iz Italije”, dodao je Damir.