Ulaznice za oba događaja 30 KM
0

VIDEO / Koncert Balaševića u Sarajevu 18, premijera filma 19. novembra

Piše: T. S.
Veliki kantautor Đorđe Balašević sa svojom Panonskom mornaricom nakon šest godina "uplovit" će u Sarajevo. Kako saznajemo, 18. novembra u Zetri će biti održan koncert, a 19. novembra projekcija njegovog prvog igranog filma "Kao rani mraz".

Rediteljski debi kantautora Đorđa Balaševića napokon će biti prikazan i u Sarajevu. Tom prilikom, u Sarajevu će boraviti mnogobrojna ekipa filma koja će se predstaviti posjetiocima nakon projekcije.

Ulaznice će se moći kupiti putem portala kupikartu.ba od 14. oktobra 2011. godine. Zbog velike potražnje, omogućena je rezervacija ulaznica putem kupikartu.ba od 6. oktobra 2011. godine. Cijena paketa ulaznica (koncert i premijera filma "Kao rani mraz") 30 KM, cijena karte samo za koncert je 25 KM, a cijena karte za premijeru filma 8 KM.

Kao što je poznato, "Kao rani mraz" je u dugometražna igrana balada koja se oslanja na pjesmu "Priča o Vasi Ladačkom", ali oni koji znaju pjesme jednog od najvećih tekstopisaca i muzičara u regiji, shvatit će da se u filmu "isprepliću" i mnoge druge njegove pjesme.

Lik mladog Vase Ladačkog tumači Danijel Kovačević, a ostarjelog glavnog junaka glumi Rade Šerbedžija. Ostatak glumačke ekipe čine Mustafa Nadarević, Zijah Sokolović, Nikola Đuričko, Mira Banjac, Peđa Bjelac i drugi. U filmu glumi i Balaševićeva kćerka Jovana, a i sam Đole je ostvario jednu od uloga.

Za sagu o ljubavi u doba Prvog svjetskog rata Đorđe Balašević potpisuje režiju, scenario i muziku.

Podsjetimo, Balašević je prije filma objavio knjigu-scenario za film "Kao rani mraz".