Muzika
1

Koncert Aleksandre Radović u Coloseumu se ne propušta

Sarajevo-x.com
U subotu, 14. januara 2012. godine, od 22.00 sata, u Coloseum Clubu nastupit će gošća koju sarajevskoj publici ne treba posebno predstavljati. Senzibilitet i glas su Aleksandru Radović svrstali u umjetnike čiji su nastupi muzički događaj koji se ne propušta.
Karijeru je počela kao radijska voditeljica, istovremeno „posuđujući“ glas u pjesmama najavnih špica u nekoliko popularnih dramskih serija. Njen solistički muzički debi se dogodio 2003. nastupom na Festivalu Sunčane Skale u Herceg-Novom, gdje je osvojila nepodijeljene simpatije žirija i publike. Kratko potom, Aleksandra je izdala muzički prvjenac. Singlovi s ovog albuma su je u kratkom vremenu doveli do statusa jedne od najpopularnijih vokalnih solistica u Srbiji.

Ipak, stvarni uspon se dogodio tri godine kasnije. U saradnji sa renomiranim i osvjedočenim regionalnim hit-makerima, poput Nikše Bratoša i Darka Dimitrova, Aleksandra Radović je izdala album Dommino. Izlazak albuma na tržište je značio i strelovitu popularnost u regionu, posebno u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Iste godine, album Dommino je učvrstio svoje mjesto na IPS listi top 10 najprodavanijih albuma, dok su singlovi Čuvam te, Nisi moj i Zagrli me neprekidno bili na vrhu svih top-lista.

Prema riječima same Aleksandre, Sarajevo i sarajevska publika su oduvijek imali posebno mjesto, i rado im se vraća. Stoga, ne postoji nijedan razlog da bismo posumnjali da će ove subote publika u Coloseum Clubu dobiti tretman kakav zaslužuje – zvjezdani.