Muzika
0

Knjiga o legendarnoj grupi "Queen"

FENA
O legendarnoj grupi "Queen" objavljena je knjiga čiji je autor Laura Jackson, koja je istražila rad grupe i mnoge podatke i informacija dobila iz razgovora sa bliskim prijateljima članova grupe i zvijezdama muzičke industrije.

Knjiga detaljno opisuje burni život grupe - razne afere i ekstravagantni životni stil Freddieja Mercuryja, povučenog basiste Johna Deacona, izljeve emocija Briana Maya i seksualne skandale Rogera Taylora. Nije izostavila ni potresne pojedinosti Mercuryjeve bolesti i smrt od AIDS-a te posljedice koje je to ostavilo na prijatelje, porodicu i ostale članove grupe.

Petnaest godina nakon smrti Freddieja Mercuryja, grupa "Queen" još privlači pozornost. Tokom karijere prodali su više od 150 miliona albuma, a nedavno su najavili ponovno okupljanje i snimanje albuma sa novim pjevačerm Paulom Rogersom.

Ovu knjigu o grupi "Queen" je objavila hrvatska naklada "Ljevak", kao prvu u novopokrenutoj biblioteci POP, koja se bavi osobama i fenomenima pop-kulture koji su nadprosječno uticali na svjetsku kulturu, kreirali trendove i ostavili neizbrisiv trag u životima mnogih generacija.