DJ godine u BiH sa FatBoy Slimom
0

Kljakić pred nastup na Zrću: Adrenalin će proraditi tamo

Piše: Adisa Pobrić
Tibor Kljakić
Tibor Kljakić
Banjalučki DJ Tibor Kljakić pobjednik je velikog finala prvog DJ Talent Showa u BiH. Kao najbolji DJ u BiH dobit će priliku da 9. jula na sjajnoj plaži Zrće u Hrvatskoj nastupa zajedno sa slavnim FatBoy Slimom.

U razgovoru za Sarajevo-x.com rezident većine banjalučkih klubova otkrio je da još uvijek nema tremu pred ovaj nastup, ali da je siguran kako će mu adrenalin proraditi kad se nađe tamo.

"Nikad nisam bio na plaži Zrće, ali sam čuo da tamo nedostaje žena. Po povratku vam mogu dati informacije iz prve ruke", našalio se Tibor.

Oduševio komunikacijom s publikom

Već na prvom pojavljivanju pred žirijem na audiciji u Banjoj Luci nadmašio se 12 ostalih kandidata ne samo kvalitetnim miksevima, već i izvrsnom komunikacijom s publikom, odnosno uspješnim prenošenjem energije na sve prisutne koji su ovacijama ispraćali njegove poteze.

Tibor se DJ-ingom bavi od 2002. godine, a profesionalno od 2005. Najviše sluša Darrena Emersona, Sandera van Doorna, Jorisa Voorna, Dimitri from Paris, D.F.K., a uzor su mu, kako kaže, svi kvalitetni DJ-evi.

Takmičenje DJ Talent Show - Master of Ceremony ocjenjuje kao veoma pozitivnu stvar.

Najviše strahovao od Fere

"Za mene je to projekat koji je pružio priliku mladim i kvalitetnim DJ-evima da pokažu svoje umijeće i da napreduju. Nagrade su neprocjenjive vrijednosti, mislim da se za ovakvo nešto vrijedi boriti, te da autoru projekta, gospodinu Danijelu Koletiću i timu Apriori komunikacija treba zahvaliti na ovakvoj ideji i odličnoj organizaciji projekta", izjavio je Kljakić.

Dodao je i kako nimalo nije sumnjao niti dovodio u pitanje sposobnost procjene žirija u ovom showu, a najviše treme imao je od Jasmina Ferovića Fere.

Na pitanje o planovima za naredni period odgovara kako trenutno najviše razmišlja o nastupu na Zrću.

U Sarajevu ga jednako podržavali kao u Banjoj Luci

"Nakon toga snimit ćemo singl, raditi spot i njegovu promociju, te započeti DJ Talent Show – Master of Ceremony Tour, a sve u organizaciji Apriori Entertainmenta, sa kojim potpisujem i menadžerski ugovor", kazao je ovaj mladi DJ kojem su rodbina i prijatelji najveća podrška u toku takmičenja i karijere.

"Oni su se nadali mojoj pobjedi više od mene samog", otkrio nam je Tibor i dodao: "Najviše od svega me raduje činjenica da sam i u Sarajevu imao podršku, te koristim ovu priliku da pozdravim i zahvalim se svima koji su vjerovali u mene, kao i u moju pobjedu."