Pun seksualnih aluzija
0

Klasik Led Zeppelina previše "živahan" za Olimpijadu

Sarajevo-x.com
Iako gotovo 40 godina oduševljava fanove, rock klasik grupe Led Zeppelin "Whole Lotta Love" je, prema mišljenju organizatora Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, previše "živahan".

Nakon što su konačno izabrali pjesmu za ceremoniju zatvaranja Ljetnih olimpijskih igara u nedjelju, organizatori su se složili kako se određeni stihovi moraju izbaciti ili izmijeniti, jer bi mnogima mogli biti uvredljivi.

Pjesma "Whole Lotta Love" izabrana je kao glavna tačka osmominutne britanske prezentacije, koja je koštala vrtoglavih 2,5 miliona funti, a u okviru nedjeljne ceremonije u Pekingu na kojoj će se olimpijski plamen zvanično predati gradonačelniku Londona Borisu Johnsonu.

Organizatori olimpijskih igara koje će se 2012. godine održati u Londonu unajmili su legendarnog gitaristu Jimmyja Page da snimi novu verziju pomenute pjesme, koju će u Kini izvesti Leona Lewis na vrhu specijalnog crvenog double-deckera, simbola Londona, i to u društvu Davida Beckhama.

Međutim, prema tvrdnjama organizatora, pobjednica britanskog reality TV showa "The X Factor", zatražila je da se jedna strofa pjesme promijeni, jer smatra da nema smisla kada je otpjeva pjevačica.

U originalnoj verziji snimljenoj 1969. godine, frontmen grupe "Led Zeppelin" Robert Plant pjeva: Dat ću ti svaki centimetar moje ljubavi", a sutra će Leona Lewis otpjevati: Dat ću ti svaki komadić moje ljubavi".

Kako saznaje Telegraph, članovi kultne rock grupe pristali su i na zahtjev organizatora da se potpuno izbaci još jedna strofa, koja je puna seksualnih aluzija, a koja nije prikladna za ovu priliku.

Prema nekim procjenama dvije milijarde ljudi širom svijeta trebalo bi pratiti svečanu ceremoniju zatvaranja Ljetnih olimpijskih igara u Pekingu, te je Britancima jako stalo da na upečatljiv način najave šta možemo očekivati za četiri godine u Londonu.