Muzika
0

KillingJazzHardCoreBaby i Tripcycle osvajaju region

Sarajevo-x.com
U srijedu 05.11.2008. u prostorijama Media centra potpisan je ugovor između izdavačke kuće Hayat productions i agencije Aquarius Ogilvy, organizatora Nektar Demofesta kojim se Hayat production obavezao na promociju i izdavanje albuma prvoplasiranog i trećeplasiranog benda, KillingJazzHardCoreBaby iz Travnika i Tripcycle-a iz Novog Sada za teritoriju Bosne i Hercegovine.

"Nektar Demofest je festival koji Bosnu i Hercegovinu može pozicionirati kao muzički centar Evrope, kao zemlju u kojoj se rađaju nove zvjezde. Hayat production će svakako nastaviti da pruža podršku festivalu. Na obostrano zadovoljstvo“, rekao je, Harun Mahmutović, direktor Hayat productiona.

"Nektar Demofest krupnim koracima osvaja region. Smatram da je situacija u kojoj su se do sada nalazili demo bendovi već počela da se mijenja. Podrška Hayat productiona nam sigurno mnogo znači jer ćemo uz njihovu pomoć mnogo više postići“, istakla je Brankica Janković, direktorica festivala.

KillingJazzHardCoreBaby i Tripcycle su ušli u studio gdje će, kao pobjednik festivala i kao trećeplasirani festivala, snimiti cjelokupan album koji će imati izdanje u cijelom regionu. Za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju albume će izdati izdavačka kuća PGP RTS. Za Bosnu i Hercegovinu Hayat production, dok će za teritoriju Slovenije i Hrvatske albume izdati Dallas Records iz Hrvatske.