Muzika
0

Kicetov prvi album "Sapun“

Sarajevo-x.com
Enver Lugavić – Kice završio je snimanje svog prvog albuma pod nazivom "Sapun“ koji će se u prodaji naći od 15. oktobra tekuće godine. Izdavač je Hayat Production, a na svom debitantskom albumu Kice je, između ostalih, sarađivao i sa Nerminom Puškarom – Puškom.

Kicetov lik, kao i talent, bosanskohercegovačkoj javnosti poznat je još od učešća na "Super Nova Music Talent Showu“ gdje je osvoio mnoge simpatije u BiH i regionu. Do izdavanja debi albuma, Kice je snimio tri singla i tri spota. Prvi spot bio je za pjesmu “Opusti se” te duet “Što nas ima mašala” sa Amelom Ćurićem.

Treći videospot urađen je za pjesmu “Ako te nisam ljubio” što je ujedno i najava Kicetovog prvog albuma “Sapun” koji će se na tržištu pojaviti 15. oktobra. Na albumu se nalazi jedanaest kompozicija na kojima su radili Neven Tunjić, Jasmin Hadžiefendić – Zike, Azur Imamović i poznati muzički stručnjaci kao što je Nermin Puškar - Puško u svojstvu autora pet pjesama dok ostale potpisuju Armin Šaković, Damir Bečić, Lejla Ćatović i Adi Selimović.

Album je stilski raznovrstan, u funcky stilu s primjesama rocka i popa, pomalo housa i jazza, s velikom dozom pozitivne energije.

"Nakon dugog perioda traženja i otkrivanja svoga muzičkog identiteta, ovaj album je zaokružena priča koja nam donosi potpuno drugačiju vrstu sapuna, nove mirisne formule, čiji cilj je otkloniti sve nečistoće koje nas okružuju“, kaže Kice.