Muzika
1

Kemal Monteno najavljuje "Jesen"

Klix.ba
Kemal Monteno
Kemal Monteno
Aktuelnim studijskim albumom "Šta je život" Kemal Monteno raznježio je srca svoje publike, a naslovna je pjesma u samo tri riječi sažela koncepciju cijelog albuma u kojem se isprepliću emocije.

Već prvi singl "Ubija me", zatim "Dalmacijo, moja kućo stara" te naslovni singl koji se nekako sam nametnuo, oduševili su Keminu publiku, a upravo je to ono što popularnog Sarajliju najviše veseli:

"Sretan sam što radim ono što volim i što taj rad ostavlja trag među ljudima. Sretan sam i što uprkos zdravstvenim problemima još uvijek mogu stati pred svoju publiku i zapjevati uz gitaru. Veselim se iskreno svakom danu i svakom koncertu kao i svakoj dobroj pjesmi bez obzira radi li se o mojim ili pjesmama mojih kolega."

Novi singl logičan je odabir budući se radi o prekrasnoj baladi "Jesen" u kojoj Kemal pjeva o neuzvraćenoj ljubavi, a uz njega autorski je potpisuje Zlatan Fazlić.

Pjesmu će premijerno biti predstavljena u utorak 10. septembra u "Glazbenom showu Dalibora Petka" na hrvatskom Narodnom radiju.