Muzika
0

Kćerke tvrde da je ubijen: Smrt B. B. Kinga će biti istražena

Klix.ba
Američki istražitelji pokrenuli su istragu o smrti blues muzičara i gitariste B. B. Kinga nakon što su njegove kćerke iznijele tvrdnju da je otrovan.

Karen Williams i Patty King kazale su da mu je njegov menadžer Laverne Toney dao "nepoznatu supstanca koja je izazvala smrt".

Advokati Kingovih nekretnina rekli su da su ove tvrdnje neutemeljene i izraz nepoštovanja. Ipak, moguće ubistvo bit će istraženo u Nevadi.

"Naš istražitelj nadležan je za tijelo B. B. Kinga i izvršit će autopsiju", tvitao je ured državnog istražitelja.

Istražitelj John Fudenberg kazao je za CNN da rezultati inicijalne autopsije nisu pokazali rezultate koji potkrepljuje tvrdnje Kingovih kćerki. No, rekao je da je potrebno šest do osam sedmica da forenzički rezultati budi gotovi.

King je umro snu u svom domu u Las Vegasu 14. maja u 89. godini. Tada je rečeno da je preminuo od serije manjih moždanih udara koji su povezani s dijabetesom tipa 2 od kojeg je bolovao.

No, njegove kćerke tvrde kako su ga ubili njegov lični asistent Myron Johnson i Toney kada su mu dali lijek koji izaziva dijabetički šok. Kažu kako su upravo oni bili jedini s Kingom prije smrti.

Sahrana ovog velikog muzičara bit će održana u petak u Mississippiju.