Glumac bio u posjeti glavnom gradu
0

Kćerka uzbekistanskog predsjednika snimila duet sa Gerardom Depardieuom

Klix.ba
Gulnara Karimova, najstarija kćerka predsjednika Uzbekistana Islama Karimova, koja je također poznata i pod pop imenom GooGoosha, je snimila duet sa francuskim glumcem Gerardom Depardieuom.

U pjesmi nazvanoj "Nebo Molchit" (Nebo ostaje tiho), Depardieu čita tekst koji je napisala Karimova. Sve radijske stanice u Uzbekistanu već puštaju ovu pjesmu u kojoj glumac lagano čita tekst na fancuskom jeziku, dok Karimova pjeva na ruskom jeziku.

Duet je snimljen prošle sedmice prilikom posjete glumca Taškentu, tokom koje je govorio o svojoj ulozi u uzbekistanskoj seriji o porijeklu poznate rute kroz Centralnu Aziju za prodaju svile. Scenarij za seriju je napisala Karimova uz pomoć pisca Akbara Khakimova. Depardieu je pristao da igra ulogu bizantijskog cara Justinijana u toj seriji.

Četrdesetogodišnja Karimova je postala javno lice Uzbekistana, sekularne države u kojoj živi oko 30 miliona ljudi. Karimova je proglašena stalnom predstavnicom ove države pri Ujedinjenim nacijama, a prošle godine je bila i ambasadorica ove zemlje u Španiji.