Muzika
1

FOTO / Karne pjesmama i šalama zabavljali goste kluba Palma u Tuzli

Piše: D. Brkić
Sarajevski bend Karne u subotu 6. aprila po prvi put su se predstavili tuzlanskoj publici. Njihov domaćin je bio Klub Palma u Domu mladih Tuzla, a Miraj Grbić, Nedim Babović, Ervin Buševac, Alen Pilav, Nihad Vranić, Feđa Isović, Goran Navojec i Dino Ljuca su se prisutnim predstavili u svom specifičnom stilu.
"Naše pjesme su odraz naše realnosti. Trudimo se da na specifičan način, kroz naše pjesme, prezentujemo društvene tokove", kazao je Miraj Grbić koji je konstatovano kako su članovi grupe muzički obrazovani uprkos činjenici što su profesionalci u drugim zanimanjima.
Tuzlanska publika je imala priliku da čuje pjesme: Bilećanka, helikopteri; Vidi hin šta rade, Tigar, Ejup, Biće na televiziji, Gej parada, Balada o krmetu, Menadžer godine, Status Karna, Diktatura amatera, Imal’ mene tu, Staro Slaveni, Arzijino doba, Druže stari, Ministar kulture, Karna dance i Jazz.
Između pjesama, naravno, članovi Karne su svojim šalama dodatno zabavljali publiku, a sa stejdža su ispraćeni aplauzima uz želje da ponovo dođu u Tuzlu.