Sjajan koncert u BKC-u
12

FOTO / Kaliopi pjevala na sedam jezika u Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Makedonska muzička zvijezda Kaliopi, ovogodišnja predstavnica Makedonije na Eurosongu u Azerbejdžanu i Edin Karamazov, umjetnik koji sarađuje sa najvećim imenima svjetske muzičke scene, sinoć su u tuzlanskom BKC-u priredili sjajan koncert.

Kaliopi i Karamazov su promovisali album “Oblivion”, što u prijevodu sa argentinskog jezika znači zaborav. Također, Kaliopi je premijerno za tuzlansku publiku otpjevala pjesmu “La Luna”.

Makedonka nije krila oduševljenje što je nakon nekoliko godina ponovo u Tuzli. Najprije je pozdravila tuzlansku publiku, a onda rekla kako Karamazova poznaje 15 godina i da su se upoznali u švicarskom Bazelu.

“Tada sam znala da ćemo raditi zajedno. U album 'Oblivion' smo sročili muziku koja je naš život”, istakla je Kaliopi, koja je u Tuzli pjevala na sedam različitih jezika, a izvela je i numere iz 14. vijeka.

Pored Kaliopi i Karamazova na sceni BKC-a bili su gitaristica Ema Stein i kontrabasista Mario Pivelj. Poslije 90 minuta izvanredne svirke publika je pomenute umjetnike ispratila gromoglasnim aplauzom.