Uoči koncerta u BKC-u
0

Kaliopi i Karamazov pripremaju spektakl u Tuzli

Piše: D. Brkić
Makedonska pjevačka zvijezda Kaliopi i jedan od najboljih svjetskih svirača lutnje Edin Karamazov, večeras će održati koncert u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Kaliopi se poslije pet godina vraća u Tuzlu, dok je Karamazovu ovo prvi nastup pred tuzlanskom publikom.

"Posljednji put sam bila ovdje na koncertu Indexi i prijatelji. S oduševljenjem sam došla u ovaj grad, a večeras ću dati sve od sebe da opravdam očekivanja tuzlanske publike", kazala je Kaliopi, ovogodišnja predstavnica Makedonije na Eurosongu u Azerbejdžanu.

"Vjerujte da u Baku putujem rasterećena razmišljanja o plasmanu, ali s velikom željom da dostojanstveno predstavim svoju zemlju", istakla je Kaliopi.

Kaliopi i Karamazov će predstaviti album "Oblivion". Kada je riječ o Edinu Karamazovu, to je muzičar koji je sarađivao sa velikim umjetnicima, a jedan od njih je i slavni Sting.

"Kaliopi će večeras pjevati pjesme na sedam različitih svjetskih jezika. Također, na repertoaru će biti i pjesme stare po nekoliko stoljeća, ali i njena najnovija ostvarenja. Siguran sam da će ljubitelji muzike uživati, a mi ćemo učiniti sve da ovaj koncert bude pravi spektakl", kazao je Karamazov.

Bosanski kulturni centar nesumnjivo obagućuje kulturnu ponudu u Tuzli. Međutim, dalji projekti su upitni ako Općina Tuzla i Tuzlanski kanton na adekvatan način ne podrže rad ove institucije.