Muzika
17

Kaleidoskop: Disciplin A Kitschme i Psihomodo Pop u Tuzli priredili odličnu zabavu

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Odlična muzička zabava obilježila je i drugu koncertnu večer u okviru Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop.

Nakon bogatog dnevnog programa, pred velikim brojem postetitelja na bini u parku kod nekadašnje Muzičke škole u Tuzli vrhunsku zabavu sinoć su priredili članovi svima dobro poznatih grupa Psihomodo Pop i Disciplin A Kitschme, ali i bendovi Kontrast, Inner Sanctum, Nula Plus te Astray.

Najviše oduševljenja izazvali su nastupi popularnih grupa Psihomodo Pop i Disciplin A Kitschme koji su svojim izvedbama poznatih hitova atmosferu doveli do usijanja te pobrali gromoglasne ovacije prisutnih.

Svirka je kao i prethodne koncertne večeri potrajala do duboko u noć.

Muzički dio Kaleidoskopa bit će završen večeras koncertima grupa S.A.R.S., Urban Instinkt, Critical Mass, Činčila, Mud, Muris Varajić Trio i Flatline, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Kao što smo već i pisali, ovogodišnje, osmo izdanje Kaleidoskopa bit će završeno u nedjelju, 28. augusta, premijernim prikazivanjem filma u 4k rezoluciji pod nazivom "Ovo je Tuzla" autora Denisa Bašića, Mirze Hadžića i Peđe Pepića.