Muzika
9

Kako danas izgledaju članice benda Pussycat Dolls

Klix.ba
Članice benda Pussycat Dolls bile su izuzetno popularne u periodu od 2003. do 2010. godine, kada su vladale muzičkim ljestvicama.

Pussycat Dolls je američki ženski pop sastav i plesni ansambl koju je osnovala Robin Antin 1995. godine u Los Angelesu. Kao muzička skupina preinačena je 2003. godine sa vodećom pjevačicom Nicole Scherzinger, zatim Melody Thornton, Jessica Sutta, Ashley Roberts, Kimberly Wyatt i Carmit Bachar.

Pussycat Dolls su postigle svjetski uspjeh 2005. godine albumom PCD, koji je debitirao na broju pet američke liste Billboard 200, a ponudio je hitove "Don't Cha", "Buttons" i "Stickwitu".

Nakon odlaska Carmit Bachar u martu 2008. godine, grupa je izdala svoj drugi album Doll Domination sa hitovima "When I Grow Up", "I Hate This Part" i "Jai Ho! (You Are My Destiny)".

Jessica Sutta napustila je grupu u januaru 2010. godine, a nedugo nakon isto su napravile Kimberly Wyatt, Ashley Roberts i Melody Thornton.

Tokom njihovog puta do slave, grupa je često bila kritizirana zbog izrazite seksualnosti i eksplicitne plesne rutine, te zbog prevelikog isticanja vodeće pjevačice Nicole Scherzinger, koja je izvodila gotovo sve vodeće i prateće vokale.

Nakon raspada grupe, članice benda su se razišle svaka svojim putem, a gotovo sve su se okušale i u samostalnim karijerama.