Muzika
217

Kad Amerikanci zapjevaju "Ljubav" na tečnom bosanskom

Klix.ba
Nedavno su djeca iz projekta Muzička soba – Dom Bjelave objavila svoju novu pjesmu pod nazivom "Ljubav – Cup song", kojom su poželjeli poslati poruku ljubavi i mira djeci svijeta.

Pjesma je snimljena uz podršku umjetnika Aide Čorbadžić, Jelene Milušić i Darka Rundeka te mnogih drugih prijatelja koji su pomogli da što bolje zvuči i da se što dalje čuje.

Odmah nakon objavljivanja postala je hit i oduševila mnoge, te ih inspirisala da urade svoju verziju "Ljubavi".

Hor The River Singers Community Choir iz Vermonta (SAD) objavio je snimak pjesme "Ljubav Cup song" na bosanskom jeziku naglašavajući da su bili dirnuti porukom koju su djeca Doma Bjelave iz Bosne i Hercegovine poželjela poslati djeci svijeta.

"Zaista je predivan osjećaj znati da su našu poruku ljubavi i mira čuli mnogi širom svijeta, ali i da su tekst i poruka pjesme 'Ljubav Cup song' ozbiljno shvaćeni. Želimo od srca zahvaliti svakom članu hora The River Singers i muzičarima koji su im pomogli da navježbaju pjesmu i daju svoj doprinos da naša poruka još dugo putuje i inspiriše ljude širom svijeta na ljubav. Dirnuti smo njihovim trudom da nauče pjesmu na bosanskom jeziku i njihovom željom da sa nama prenesu poruku ljubavi. Moramo priznati da odlično zvuče! Širite ljubav!", poručila je Sabina Šabić, inicijatorka projekta Muzička soba.