Muzika
0

Justin Timberlake i Beyonce najviše nominacija na VMA

Sarajevo-x.com
Foto: AP;
Foto: AP;
Justin Timberlake i Beyonce imaju najviše nominacije ove godine na Video Music Awardsu koji će se održati u septembru u Las Vegasu. Ovo dvoje pjevača imaju po sedam nominacija, a Justin će biti i voditelj programa koji će se prenositi uživo.

Sudeći po nominacijama čini se da su Justin i Beyonce najpopularniji izviđači ove godine te da se njihov trud i napor isplatio. Njih dvoje imaju po sedam nominacija, ali ni drugi pjevači ne zaostaju za njima.

Beyoncein spot za pjesmu "Irreplaceable" i Justinov za ""What Goes Around ... Comes Around" u kojem glumi Scarlett Johanson, nominirani su za najbolji spot godine. Osim njih u toj kategoriji se nalaze i spotovi "Rehab" Amy Winehouse, "Stronger" Kanye West, "Umbrella" Rihanna i "D.A.N.C.E." Justice.

Timberlake je nominiran i za najboljeg muškog izvođača te za najbolju suradnju na pjesmi Timbalandom - "Sexy back". Za Beyonce iste nominacije, za najboljeg ženskog izvođača i za suradnju na pjesmi sa Shakirom - "Beautiful liar".

Kanye West je u centru pažnje jer prošle godine, iako je bio nominiran u nekoliko kategorija, nije osvojio onu najvažniju. Ove godine nominiran je u pet kategorija. 2005. Kanye je osvojio nagradu za najbolji spot godine za pjesmu "Jesus Walks".

Mlada pjevačica Rihanna ima također pet nominacija od kojih je jedna za najbolji singl "Umbrella".

Na ovoj 24. dodjeli Video Music Awards, nastupat će Kanye West, Fall Out Boy, Amy Winehouse, Chris Brown, Foo Fighters i Rihanna, a uživo će biti prenešene samo dodjele za sedam kategorija.

Za spot godine nominirani su:

Amy Winehouse: "Rehab" Beyoncé: "Irreplaceable" Justice: "D.A.N.C.E." Justin Timberlake: "What Goes Around ... Comes Around" Kanye West: "Stronger" Rihanna (featuring Jay-Z): "Umbrella"

Za muškog izvođača nominirani su:

Akon Kanye West Justin Timberlake T.I. Robin Thicke

Za ženskog izvođača godine nominirane su:

Amy Winhouse Beyonce Nelly Furtado

Rihanna Fergie

Za najbolju grupu godine nominirani su:

Fall out boy Gym Class Heroes Linkin Park Maroon 5 White Stripes