Američke muzičke nagrade
0

Justin Bieber osvojio nagradu za muzičara godine

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Šesnaestogodišnji muzičar osvojio je četiri nagrade na Američkim muzičkim nagradama te je tako osvojio nagradu za svaku kategoriju u kojoj je bio nominovan. Mladi muzičar osvojio je nagradu u žestokoj konkurenciji u kojoj su bili Eminem, Usher, Katy Perry i Lady Gaga, javlja AP.

Bieber je tako postao najmlađi muzičar koji je osvojio nagradu. Osim glavne nagrade, tinejdžerska zvijezda okitio se i nagradom za najbolji pop/rock album, pop/rock muzičara i nagrada za najveći uspon.

"Ne mogu se prestati smijati. Ovo je predivno. Iskreno, ne znam kako je ovo moguće, jer pjevam Eminemove pjesme od svoje treće godine, a Usher mi je mentor", rekao je uzbuđeni Bieber.

Eminem i Lady Antebellum su bili nominovani za najviše nagrade u čak pet kategorija. Eminem i Usher su kući ponijeli po jednu nagradu, dok je Lady Antebellum osvojila jednu.

Nedjeljna ceremoniaj u Nokia pozorištu bila je odlična prilika za predstavljanje novih albuma. Tako je crvenokosa Rihanna otpjevala nekoliko pjesama sa novog albuma "Loud".