House zabava u Domu mladih
0

Junior Jack i Kid Creme prvi put u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U Sarajevu će u petak, 10. jula 2009. godine, nastupiti Junior Jack i Kid Crème, dva izvanredna house DJ-a, koji će u Domu mladih održati nezaboravan party. Riječ je o dvojcu koji je nastupao na Festivalu Exit, Papaya Music Festu, a u beogradskoj Areni su uz 15.000 posjetilaca dočekali Novu, 2009. godinu.

Junior Jack, pravog imena Vito Lucente, Italijan je koji živi u Briselu. Na početku karijere nastupao je pod raznim imenima poput Kafé, Hugh K i Mr. Jack. Prvi pravi uspjeh dostigao je pod imenom Junior Jack sa singlom "My Feeling" (2000.) koji je dospio na sve nacionalne liste u Evropi, Sjedinjenim Državama i Australiji. Naredni singl "Thrill Me" obilježio je njegovu karijeru. Bio je to veliki klupski hit kojeg su "pokupili“ mnogi vrhunski svjetski DJ-evi i koji je postao himna plesnih podija širom svijeta.

Kako je potražnja za Junior Jackom kao DJ-em rasla, Vito, koji je do tada preferirao rad u studiju kao producent, odlučio je snage udružiti sa DJ Kid Crèmeom. Dvojac je ubrzo postao među najpopularnijim izvođačima na dance sceni.

Kako je njihova slava rasla, tako je dolazilo i sve više zahtijeva za izradu remixa pjesama umjetnika kao što su Bob Sinclar, Moby and ATFC. Na početku 2003. godine Junior Jack se našao na prvom mjestu Top liste singlova u Velikoj Britaniji sa pjesmom "Make Luv". Singl se zadržao na poziciji broj 1 tokom četiri nedjelje, postavši najuspješnija dance numera koja se ikada našla na top listama u Velikoj Britaniji. CD sa ovom pjesmom prodat je širom svijeta u tiražu od preko pola miliona primjeraka. Iste godine izbacuje i pjesmu "E-Samba", zarazni latino hit koji je uzrokovao "ludilo“ na dance podijima gdje god je sviran, a hit "Stupiddisco" sa svojim eksplodirajućim koktelom electro-funk i disco zvuka postao je omiljenim hitom DJ elite.

Pozicija Junior Jacka kao vodećeg na evropskoj dance muzičkoj sceni potvrđena je kada je dobio nagradu za najbolji album snimljen u 2004. godini, na prestižnoj “The House Music Awards“. Njegov uspjeh se nastavlja i 2005. godine sa nagradama za najboljeg house DJ-a na godišnjim DJ nagradama koje dodjeljuje kultna Pacha na Ibizi.

Nastup koji je zakazan 10. jula u Domu mladih u Sarajevu bit će prvo pojavljivanje Junior Jack-a i Kid Crèmea u Bosni i Hercegovini, pa ne treba sumnjati kako će ovo biti vrhunska house zabava.