Muzika
7

"Još sam uvijek tvoj": Boris Novković priprema novi spot i album

Klix.ba
Hrvatski pjevač priprema nova muzička iznenađenja za svoje fanove.

Boris Novković, rođen 25. decembra 1967. godine u Sarajevu, hrvatski je pjevač, kompozitor i kantautor. Potječe iz muzičke porodice, njegov otac Đorđe bio je autor zabavne muzike, a majka Ozana profesorica muzike. Prvi album izdao je 1986. pod nazivom "Kuda idu izgubljene djevojke". Najprodavaniji je u produkciji Nikše Bratoša izdao godinu poslije pod nazivom "Jači od sudbine". Predstavljao je Hrvatsku na pedesetom Eurosongu u Kijevu i osvojio jedanaesto mjesto s pjesmom "Vukovi umiru sami". S Franjom Valentićem je bio autor glazbe za pjesmu "Moja štikla" koja je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2006.

Novi singl Borisa Novkovića "Još sam uvijek tvoj", Novković je snimio u suradnji sa školskim prijateljem Brunom Kovačevićem i Nikšom Bratošem, a mnogi su pjesmu nazvali "novom Tamarom".

Spot za ovu pjesmu je sniman na dvije lokacije i napravljen je kao kombinacija studija i kratke priče koja se naslanja na sam tekst pjesme. Premijera se očekuje uskoro.

Pjesma "Još sam uvijek tvoj" bila i inspiracija za naslov novog albuma koji izlazi 23. oktobra 2014. u izdanju Hit Recordsa.