Muzika
179

Jelena Tomašević održala koncert u Tuzli: Ljubav publike mi najviše prija

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Poznata srbijanska pjevačica Jelena Tomašević večeras je u prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Tuzli upriličila solistički koncert.

Ova pop diva, kako je mnogi od milja zovu, nastup pred tuzlanskom publikom započela je numerom sa posljednjeg albuma pod nazivom "Da mi je da mi se vrati" te već u prvim trenucima koncertiranja izmamila ovacije prisutnih.

Brojni prisutni koju su odlučili noć provesti uz pomenutu pjevačicu, također su imali priliku, između ostalog, uživati u pjesmama sa novog albuma, kao što su "Ime moje", "Čovek moj" i "Ovo nije ljubav", a neizostavni su bili i neprolazni hitovi poput "Oro", "Zagrli me ti", ali i "Okeani".

Da je atmosfera u ovoj muzičkoj noći, protkanoj izuzetno jakim emocijama, bila i više nego odlična potvrđuju aplauzi koji su se nerijetko prolamali salom BKC-a.

Koncert od velikog značaja

Prvi solistički koncert pred tuzlanskom publikom za ovu pop pjevačicu bio je od izuzetne važnosti.

"Ovo je nešto veliko za mene. Do sada sam samo gostovala na velikim koncertima Željka Joksimovića u Tuzli i uvijek sam bila lijepo prihvaćena od publike. Drago mi je i da su ulaznice rasprodate jer i to pokazuje koliko me publika ovdje voli te da ću sigurno češće dolaziti", kazala je Tomašević u razgovoru za Klix.ba.

Kako ističe, posebno je iznenadila činjenica da u gradu soli preovladava veliki broj mlađih fanova njenog muzičkog izričaja.

"Divno je znati da postoji ljubav publike. Ona mi zaista najviše prija", dodaje naša sagovornica.

Ne postoji definicija uspjeha

U samom početku karijere, odnosno već na prvim pojavljivanjima na sceni, ova pop pjevačica postavila je jedan novi muzički standard, a ljestvicu koju je u startu postavila vrlo visoko, iz godine u godinu podiže sve više.

"Ne postoji definicija uspjeha u karijeri, niko ne može da vam garantuje da ćete napraviti hit pjesmu, ali i da će publika da vas voli. Pored glasovnih sposobnosti i pjesama, spontanost i prirodnost koju imam te način na koji se obraćam bini i publici mislim da je presudno u mom slučaju uspjeha", ističe Tomašević te dodaje da veliki broj hitova i koncerata predstavljaju suštinu bavljenja muzikom.

Eurosong od velikog značaja za mlade pjevače

Inače, ova pjevačica dva puta je učestvovala na takmičenju za pjesmu Eurovizije. Kako kaže, ovo takmičenje je od izuzetnog značaja, posebno za pjevače čija je karijera u povoju.

"Ovo takmičenje je od velikog značaja. Odlična je odskočna daska za svakog umjetnika. Tom prilikom se stiče i veliki broj saradnika širom Europe. Zahvaljujući Eurosongu ja sam nastupala u brojnim državama", dodaje ova pop diva.

Još uvijek nije imala priliku poslušati pjesmu "Ljubav je", koja će predstaviti BiH u Štokholmu u maju ove godine, a u izvedbi Dalal Midhat Talakić, Fuada Backovića Deena, Ane Rucner i Jasmina Fazlića Jale.

"Deen je odličan pjevač i smatram da će ekipa koja ide sa njim sjajno predstaviti BiH na ovom takmičenju. Jedva čekam da čujem pjesmu, a ovom prilikom im želim sreću i dobar plasman", kaže naša sagovornica.

Uskoro nova pjesma

Krajem prošle godine izdala je novi album pod nazivom "Ime moje". Kako kaže, izuzetno je zadovoljna prijemom kod publike.

"Pjesma i spot 'Ime moje' odlično su prihvaćeni od strane publike. Nedavno sam uradila i spot za numeru 'Da mi je da mi se vrati', za koju je tekst uradio moj dragi kolega Sergej Ćetković. U planu mi je da snimim što više spotova za pjesme sa albuma", ističe Tomašević.

Kada su u pitanju planovi za naredni period, naša sagovornica otkriva da trenutno radi na pripremi još jedne numere koja će, zasigurno na radost brojnih fanova, uskoro ugledati svjetlost dana.