Muzika
8

Javilo se 29 navodnih nasljednika Princeovog bogatstva, sud odbacio većinu

Klix.ba
Prince Rogers Nelson (Foto: AFP)
Prince Rogers Nelson (Foto: AFP)
Bilo je potrebno oko tri mjeseca nakon smrti pjevača Princea da se pojavi 29 njegovih navodnih nasljednika. Lista je u međuvremenu skraćena i na njoj je ostalo šestero ljudi.

Slučaj je na sudu, budući da Prince nije ostavio testament, a sudija je odbacio tvrdnje 29 osoba o navodnoj porodičnoj vezi sa pop pjevačem.

U odluci koja sadrži 19 stranica, sudija Okružnog suda u Carveru Kevin Eide smanjio je spisak mogućih krvnih srodnika, a samim tim i nasljednika na šest, među kojima su Princeova sestra, te polubraća i polusestre.

Ranije ove godine, Princeova sestra Tyka Nelson iznijela je informaciju kako Prince nije ostavio testament poslije svoje smrti, što se pokazalo tačnim, budući da do sada nije pronađen.

Njegovo nasljedstvo u ovom slučaju, pošto nije imao djece, po zakonima u Minnesoti pripast će njegovoj braći i sestrama.

Bilo je nedavno i tvrdnji da je ipak imao djecu, i to njih 18, ali sve tvrdnje su odbačene kao neosnovane.

Jedan od njih tvrdio je kako ga je Prince usvojio, ali nije imao papire da to dokaže, dok je drugi "saznao" da je Princeov sin kada mu je mamin prijatelj rekao da njegovo ime na francuskom znači princ, a da ga je upravo i dobio zahvaljujući tome što je Priceov sin.

Još jedan slučaj izazvao je pažnju. Zatvorenik iz Colorada, 39, tvrdio je da je sin pokojne muzičke legende, međutim DNK test to nije potvrdio.