Nakon četiri godine pauze
0

Jasmin Mag i "Alarm" snimaju novi album

Sarajevo-x.com
Nakon četiri godine pauze Jasmin Mujanović Mag je ponovo na bh. muzičkoj sceni. U Lukavcu je u saradnji sa produkcijskom kućom "Provision" počeo snimanje spota za pjesmu "Ramayana" koja će biti pilot-singl albuma "Vizionary and Ramayana", na kome će se naći ukupno jedanaest kompozicija, četiri vokalne i sedam instrumentalnih.

Za ovaj album i snimanje spota Jasmin je ponovo okupio bend "Alarm", a u toku narednih šest mjeseci kadrovi za spot "Ramayana" će se snimati na nekoliko različitih lokacija u Bosni i Hercegovini.

U razgovoru sa Magom saznajemo da ovo nije jedini projekat na koji će on i "Alram" usmjeriti svoje aktivnosti. Već u subotu, 12. decembra, u Osijeku će u sklopu Intermedijalne večeri prisustvovati prvoj promociji zbirke poezije "Vrisak kroz svilenu paučinu". Zbirka poezije je samo segment međunarodnog multimedijalnog projekta "Vrisak kroz svilenu paučinu", čiji su autori, pored Jasmina Maga, Branislav Lukić Luka i Denis Dugonjić.

Zbirka poezije se sastoji iz devet ciklusa od devet autora sa područja Balkana, a to su: Dužević Neven, Zal Kopp, Branislava Kostić Gaca, Sabina Koželj Horvat, Senka Laginja, Branislav Lukić Luka, Jasmin Mujanović Mag, Milan B. Popović i Livija Reškovac. Pored poezije, u ovoj zbirci se nalaze i fotografska ostvarenja autora Marine Grasilović, Simone Dimčevske, Milene Ristić, Vesne Đurice, Aleksandra Pribakovića, Branka Ostojića i Branislava Lukića Luke.

Projekat "Vrisak kroz svilenu paučinu" okupio je umjetnike i fotografe širom svijeta, a i promocije će se obaviti u svim državama odakle potiču autori. Knjiga je u elektronskoj formi dostupna ovdje.