Muzika
248

Jasmin Imamović: Komponujemo muziku koju volimo, ne želimo popularnost

Piše: D. Brkić
Jasmin Imamović
Jasmin Imamović
Jasmin Imamović, Gračanlija sa adresom u Tuzli, pripada plejadi mladih ljudi koji daju svoj posljednji atom snage u hobiju kojeg nesebično vole. Imamović je diplomirani pravnik, ali je za njega muzika, kako kaže, nešto posebno i ono što voli.

Svirao je bas gitaru u nekoliko tuzlanskih bendova, koji su u međuvremenu prestali s radom, a onda je odlučio da zajedno s Tarikom Demirovićem svoje ideje pretoči u djela. Nedavno je na YouTubeu objavio svoj četvrti singl "Okvir za lažan portret", a do kraja godine planira u potpunosti zaokružiti svoj projekat "Torpedo Hamburger".

"Torpedo Hamburger je prestavio novi unplugged eksperimet, a trenutno je u pripremi još jedan. Do kraja godine planiram izdati još dva uratka i zaokružiti album sa sedam numera. Tarik Demirović i ja smo stalna postava u ovom projektu, dok sa svim drugim ostvarujemo saradnju. Tako smo za numeru "Okvir za lažan portret" angažovali Gordana Sijerčića, Jasmina Hamzića i Dražena Mulaosmanovića, a numeru smo snimili u studiju "Pogon", kaže Jasmin Imamović.

Tekstove, muziku i aranžmane potpisuje on, a kaže kako numere "izbacuju" za sebe u nadi da će se dopasti publici. Stil koji slijedi je krantrock, odnosno muzika njemačkih bandova iz šezdesetih godina prošlog vijeka.

"U projektu "Torpedo Hamburger" akcenat je na muziciranju. Ne težimo nikakvoj popularnosti, naprotiv želimo samo da komponujemo onu muziku koju volimo", kaže Jasmin Imamović.