Muzika
2

Jasmin Alić BIGGA snimio "šampionski" spot

Piše: Elmedin Mehić
Zenički reper Jasmin Alić poznat kao BIGGA, nakon uspjeha sa prvim spotom za pjesmu "My dear people", svojim vjernim fanovima odlučio je pokloniti još jedan spot koji premijerno večeras predstavljamo na našem portalu.

Jasminova nova pjesma "The Perfect Glory" govori o uspjehu u sportu, a zamišljena je da bude himna svakog sportaša.

"Pjesma je zamišljena da bude himna za svakog sportaša, bez obzira koji to sport bio, ali i himna za svakog od nas, jer svi smo mi borci i šampioni u vlastitom životu", izjavio je Bigga, te dodao:

"Kada sam pisao tekst ove pjesme i pripremao scenarij, želio sam stvarno da jedna ovakva pjesma dobije i prikladan spot. Stoga ovaj spot u određenim trenucima izgleda kao film koji priča priču većine naših uspješnih bh. sportista".

Pomoć u realizaciji i snimanju spota, za pjesmu "The Perfect Glory", Jasminu je pružio Karate klub "Perfekt" iz Sarajeva na rukovodstvu sa trenerom kluba Arminom Topalovićem.

Obradu video materijala kojeg je snimao Elman Omić, uradio je Dino 'nodyBeatz' Šehić, dok je producent pjesme Dino Džindo iz Švedske.

"Ova pjesma za mene je zaista nešto posebno jer smatram da sam u njoj pokazao svoje kvalitete na najbolji mogući način. Jako puno truda je uloženo u ovaj, kako smo ga mi nazvali, 'šampionski' projekat, te smatram da će ljudi to znati prepoznati", izjavio je Alić za Klix.ba, te dodao da su sve kritike vezane za spot dobrodošle na njegovoj oficijelnoj Facebook stranici.

Podsjetimo, Jasmin je poznavalac čak sedam stranih jezika, ali osim toga i kvalitetan autor hip-hop tekstova i muzike. Naš portal je već pisao o ovom mladom umjetniku iz Zenice, a njegov prvi video spot za pjesmu "My dear people" premijerno je predstavljen na našem portalu početkom ove godine.