Muzika
0

Jamiroquai oduševili Sarajlije

Sarajevo-X
Izvor fotografije: Sa-X forum
Izvor fotografije: Sa-X forum
Sinoć je u gotovo do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani Mirza Delibašić održan koncert planetarno popularnog benda "Jamiroquai", koji su predvođeni pjevačem Jay Kayom oduševili sarajevsku publiku.

Jamiroquai su sjajnom izvedbom starih hitova, kao i pjesama sa novog albuma "Dynamite", u potpunosti publiku u dvorani digli na noge.

Koncert je počeo sa zakašnjenjem oko pola sata, a trajao je gotovo dva sata.

Jay Kay se zahvalio sarajevskoj publici na odličnom prijemu i pritome izjavio: "Znam kroz šta ste sve prošli, ovaj koncert je za vas. Uživajte."

Za vrijeme koncerta, koji je završen jednim bisom, Jay Kay se pojavio na bini sa svjetlećim mačem, podsjećajući publiku na veliki hit "Space Cowboy" sa albuma "The Return Of The Space Cowboy" iz 1995. godine, koji je stigao na vrh "Bilbordove" dance klupske liste, zahvaljujući tom singlu.

Publika, čije utiske možete pročitati na forumu, je imala priliku i čuti singl "Feels Just Like It Should", kojim su "Jamiroquai" najavili najnoviji, 20. juna objavljeni album "Dynamite".

Koncert je završen jednim bisom nakon kojeg su članovi benda izveli pjesmu "Deeper Underground", sa soundtracka "Godzila", kojim su se "Jamiroquai" našli na vrhu britanske liste singlova 1997. godine.

Nakon sarajevskog koncerta Jamiroquai 25. juna nastupaju i u pulskoj Areni. Ranije predviđeni koncert za 26. juni u Hali "Tivoli" u Ljubljani je otkazan zbog slabog interesovanja publike.

Lične izvještaje sa koncerta Jamiroquaija možete pročitati i na Blogger-u: vr4g, samo, celegande, hashimaga, tisina, orca, justme,...