Kanye West
0

"Ja sam glas generacije"

Sarajevo-x.com
Američki reper, muzički producent i pjevač, porijeklom iz Atlante (Georgia), u razgovoru s novinarom Associated Pressa mrtav ozbiljan je kazao kako će ga svijet pamtiti kao "glas današnje generacije".

Kanye, koji je do sada osvojio čak deset muzičkih nagrada Grammy, za sebe kaže kako je "svima pokazao šta zna i može kada su umjetnici poput Justina Timberlakea nestali sa muzičke scene".

"Kada je riječ o mom mjestu u historiji, svjestan sam da će me pamtiti kao glas današnje generacije, kao glas ovog desetljeća. Bit ću glas koji se najjače čuje", bez imalo ustručavanja prokomentarisao je svoju veliku ličnost muzičar koji je u septembru ove godine bio pritvoren zbog optužbi o vandalskom ponašanju nakon sukoba s paparacom.

Konačno sam prihvatio činjenicu da je jedna stvar reći šta želiš učiniti, a da je potpuna druga stvar zaista učiniti nešto i biti neko poput Michaela Jordana. Bilo je osoba koje su mogle dosta toga postići, ali su one išle na odmor. Kada se Justin negdje odmara, ja snimam albume", otvoreno je kazao Kanye, koji je nedavno demonstrirao svoje vokalne sposobnosti na dodjeli MTV Europe muzičkih nagrada u Liverpoolu.

Krajem novembra ova muzička zvijezda bi trebala izdati četvrti studijski album pod naizvom "808s And Heartbreak".