Muzika
2

Izložba posvećena Exitu u Kriterionu

Klix.ba
Kriterion
Kriterion
U Art Kinu Kriterion, u petak 12. maja od 18.00 sati, moći ćete pogledati izložbu plakata koji su od nastanka EXIT festivala ukrašavali zidove mnogih gradova u Evropi

Postavkom orginalnih plakata na kojima smo mogli vidjeti lica najpoznatijih i najslušanijih izvođača na svijetu te video projekcijom, koncerata i spotova sa dosadašnjih EXIT festivala putovaćemo kroz vrijeme kada je na festivalu bilo svega nekoliko izvođača pa do današnjice u kojoj možete vidjeti preko 600 izvođača na 20 bina.

Muzički festival festival koji se već 12 godina, održava na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi, koja potiče iz osamnaestog vijeka, traje četiri dana, je jedan od najboljih muzičkih festivala u Evropi i mjesto gde su neke od svojih najboljih nastupa imali Snoop Dogg, Prodigy, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Nosaj Thing, Frankie Knuckles, Iggy Pop, Garbage, Primal Scream, Roger Sanchez, Carl Cox, Jamiroquai, Nick Cave, Billy Idol, Portishead i mnogi drugi.

Exit podržava veliki broj društvenih i humanitarnih akcija. "The State of Exit Fondacija“ osnovana je 2010. kako bi pomogla unapređenje visokog obrazovanja u Srbiji. Riječ je o društveno odgovornoj organizaciji čiji je glavni cilj unapređenje međuljudskih odnosa na svim nivoima, bilo da se radi o kulturi, umjetnosti ili obrazovanju.

Exit je 2007. godine osvojio nagradu „Najbolji evropski festival“ koju dodeljuje asocijacija 40 najvećih evropskih festivala, godinama je među top 10 najboljih festivala u Evropi i ubjedljivo najbolji festival u regionu, čemu svjedoče brojne nagrade.

Više informacija o ulaznicama i prodajnim mjestima možete pronaći na www.exitfest.org.