Muzika
0

Irska poslala ćurku, Latvija pirate, Estonci pjevaju o luku

Sarajevo-x.com
Nakon dugogodišnje dominacije i balada koje su imale rekordan broj slušanja i nakon Eurosonga, Irska je prošle godine osvojila zadnje mjesto na ovom takmičenju.

Njihova reakcija na ovu neočekivanu vijest je slanje likova dječijih igračaka Dustin the Turkey u Srbiju.

"Dajte nam još jednu šansu," krištećim glasom moli ptica dok nabraja imena nekih evropskih zemalja pokušavajući ih privoljeti da glasaju za Irsku.

Španija je druga zemlja predstavnica Eurosonga koja se u posljednje vrijeme susreće sa slabim uspjesima na ovom izboru. "Baila El Chiki Chiki" je "zarazna" pjesma, a izvođač Rodolfo Chikilicuatre fura se na Elvisa, ima velike naočale i plastičnu dječiju gitaru, čime pokazuje koliko je ozbiljno shvatio svoj nastup.

Latvija nas vodi do okeana sa svojom disko pjesmom "Wolves of the Sea" koju izvode tri pirata obučena u adekvatnu odjeću, ali bez neophodnog papagaja na ramenu da upotpuni nastup.

Njihovi susjedi Estonija poslali su na Eurosong tri komična malo podeblja gospodina srednjih godina koji pjevaju besmislenu pjesmu spominjući krompir, grašak, luk.

Iako su se i prethodnih godina na evrovizijskoj sceni dešavali komični nastupi, čini se da će ove godine Evrovizija biti preplavljena baš takvim, ocjena je BBC-a.