Muzika
0

Iron Maiden snima novi album

FENA
Iron Maiden i je službeno najavio novi studijski album "A Matter Of Life And Death" za početak septembra. Snimljen je, kažu, najbrže i najlakše dosad, za samo dva mjeseca.

Bend je rad na albumu počeo krajem 2005. godine. Nakon Božića su se našli i krenuli s usviravanjem i dotjerivanjem napisanih pjesama. Ubrzo nakon toga krenulo je i snimanje u londonskom Sarm West Studiu sa starim suradnikom banda Kevinom Shirleyjem.

Uz Stevea Harrisa, Kevin je radio kao producent na posljednjih nekoliko izdanja Maidena, uključujući i Live DVD. Kevin kaže da je snimanje išlo brže i lakše nego na posljednjih nekoliko albuma, te da je sav posao odrađen za samo dva mjeseca.

Kao i na prijašnjim izdanjima, Iron Maiden i ovoga puta ostaje vjeran svojim standardnim načelima iskrene i kvalitetne svirke, te je cijeli album opet snimljen odjednom uživo.

Niti ovoga puta nije korištena kompjuterska manipulacija niti bilo kakvo drugo uljepšavanje snimke.

"Ovo je možda i jedan od najjednostavnijih i najprirodnijih albuma Maidena što smo ikada snimili. Cijeli proces bio je tako prirodan, unikatan i bez ikakvih pritisaka. Jako sam ponosan na ovaj album", kaže Steve Harris.

Bruce Dickinson dodaje: "Na novom smo albumu otišli najdalje do sada što se sviračkog umijeća tiče, a i ovoga puta tu su neke epske pjesme za koje znam da će oduševiti sve fanove."

Iron Maiden krajem godine kreće na veliku evropsku turneju, no velika većina koncerata rasprodana je samo nekoliko sati nakon što su karte puštene u prodaju.