Muzika
0

INmusic predstavlja sjajan indie-dance duo Human Woman

Klix.ba
Island je očito prostor izvrsne umjetničke energije. Uz niz afirmiranih muzičkih imena, pojavljuju se i odlični novi bendovi. Takav jedan je i Human Woman, bend o kojem se trenutno sve više i više priča. Human Woman je kombinacija dvaju izuzetnih karaktera: Jón Atli (a.k.a Sexy Lazer) i Gísli Galdur (a.k.a Galdur).

Galdur je bivši član elektro-pop banda Trabant, a osim toga imao je ključnu ulogu u sastavima poput Ghostdigital ili Quarash i još mnogih drugih. Nakon mnogo godina nastupa diljem svijeta, odlučio je krenuti novim putem i počeo je komponovati muziku za pozorišne predstave. Nije prošao nezapaženo te je nagrađen prestižnom nagradom Gríman drama award i to za najbolju kompoziciju. Kao jedan od najuspješnijih islandskih DJ-eva, poznat je po svom sofisticiranom izboru muzike mješajući razne žanrove. Njegova publika već zna da je večer uz Galdura doživljaj za pamćenje.

Drugi član, Sexy Lazer, poznat je po svojim ulogama u raznim sastavima. Nedavno je sarađivao sa Kasperom Bjørkeom svirajući bas i remiksujući potpuno zarazne plesne stvari koje publiku na plesnom podiju obično dovedu do potpune ekstaze. Kao i Galdur, i on je jedan od najboljih islandskih DJ-eva. Također je poznat i kao tzv. "mood manager" noćne scene u Reykjaviku, išao je na turneju sa bandom GusGus i bio je zadužen upravo za raspoloženje. "Biti mood manager je težak posao, ali nagrada je slatka", kaže Sexy Lazer.

Udruživši se u studiju, stvorili su fantastičan moderni elektro-pop, koji su kombinirali sa svojim prethodnim ostvarenjima, "Delusional" i "Love Games" . Singlovi su inače bili teaseri za album koji je izašao u martu ove godine.

Pod utjecajem mnogih različitih žanrova, duo stvara senzualnu, zaraznu indie-dance- elektro-pop atmosferu, koja na momente podsjeća na pop scenu osamdesetih, dok istovremeno nosi savremeni zamah, dobrim dijelom zahvaljujući i produkciji dvojca Human Woman. Human Woman slušajte na putovanju, sa prijateljima, za uživanje i naravno na INmusic festivalu.

Human Woman se pridružuju line-upu INmusica 2012. koji do sada uključuje The Cranberries, Franz Ferdinand, Gorillaz Sound System, Plan B, Mando Diao, Gogol Bordello, General Elektriks, Retro Stefson, Iness Mezel i Tamikrest. INmusic festival će se održati 28., 29. i 30. juna na jarunskom Otoku hrvatske mladeži, a festivalske ulaznice po cijeni od samo 340 kuna su u prodaji u Tisak media centrima.