Muzika
727

Ilma, Haris i Lukijan prošli u dalji tok takmičenja X Factor Adria

Klix.ba
Ilma Karahmet
Ilma Karahmet
Ilma Karahmet, Haris Ćato i Lukijan Ivanović iz BiH prošli su još jednu prepreku na putu prema finalu takmičenja X Factor Adria. Oni su večeras nanovo pokazali svoje pjevačko umijeće i oduševili žiri i njihove pomoćnike. Bilo je i suza.

Osim njih prošli su i Aleksa Perović, Tamara Milanović i Aleksandra Brković.

Večerašnje učesnike X Factora gledali smo u okviru nove faze takmičenja "Judges' House" - Kuće sudija. U prvoj epizodi Emina Jahović Sandal i Kiki Lesendrić, kao članovi žirija, imali su zadatak da kao mentori izaberu po troje kandidata iz svojih grupa. Prethodno su ih ugostili u svojim domovima, a Emina je svojoj grupi pokazala Istanbul.

Momci iz Eminine grupe, među kojima su Haris i Lukijan
Momci iz Eminine grupe, među kojima su Haris i Lukijan

U Emininoj grupi našli su se Stefan Koković, Aleksa Perović, Haris Ćato, Lukijan Ivanović, Petar Jojić i Miloš Bajat, a u Kikijevoj Tamara Milanović, Aleksandra Brković, Ilma Karahmet, Hristina Vuković, Aleksandra Sekulić i Katarina Jovanović.

Lesendrić je u pomoć pozvao dugogodišnjeg prijatelja i radijskog voditelja iz Velike Britanije Scotta Millsa, a Emina supruga Mustafu.

Opuštena "bosanska Kelly Clarkson"

Od takmičara iz naše zemlje prvo smo imali priliku da čujemo Ilmu, koja je izvela pjesmu Kelly Clarkson "Because of You". Ovoj 13-godišnjakinji Scott i Kiki su rekli da je sjajna za svoje, ali i za bilo koje godine, međutim Mills je dodao da za nastupe uživo mora više vježbati. Ilma je, kao i dosad, bila prilično opuštena dok je čekala da žiri donese odluku.

"Nisam siguran koliko daleko možeš da stigneš i koliko možeš u ovom takmičenju da pokažeš, ali ono u šta sam apsolutno siguran je da imaš jedan od najljepših glasova koje sam ikad čuo", rekao joj je Kiki prije saopštavanja da je prošla dalje.

Suze na licu mladog Harisa

Četrnaestogodišnji Haris Ćato pjevao je pred bračnim parom Sandal pjesmu "Žute dunje", a kad je završio Emina ga je zagrlila i izljubila. Njen suprug je rekao da vidi kako on "zaista živi pjesmu koju izvodi" i da se rijetko sreće neko ko u tim godinama tako pjeva.

Nakon prvobitnog nesporazuma o tome da li je Harisu stalo da prođe dalje, prilikom saopštavanja da se to ipak desilo na licima Emine i Harisa vidjeli smo suze.

Lukijan Ivanović, 20-godišnjak iz Banje Luke, oduševio je pjesmom "All Of Me" Johna Legenda.

"Nemam priliku često da vidim ovako kvalitetan nastup", rekao mu je Mustafa. "Uradio si nevjerovatnu stvar i mislim da ti je to urođeno". Turski pjevač je dodao kako je prilikom njegove izvedbe pratio i muzičare koji su svirali i da je vidio kako su i oni uživali.

Sljedećeg utorka ćemo vidjeti ko je prošao dalje u grupama kojima su voditelji Željko Joksimović i Kristina Kovač.