Pred koncert u Zetri
0

Iggy Pop želi da mu lokalni kreativac uredi garderobu

Sarajevo-x.com
Očekivalo se da će zahtjevi "Kuma punka" pred koncert u Sarajevu biti teški za omogućiti, pa ipak, pokazalo se da je Iggy Pop, iako kontraverzan umjetnik, prilično skroman kad su u pitanju uslovi koje želi da mu se u našem glavnom gradu obezbijede.

"S obzirom da su u pitanju veterani muzičke scene, njihovi tehnički zahtjevi su minimalistički, žele raditi sa opremom koja se tokom dugog niza rada na sceni pokazala kao najpouzdanija, poput pojačala marke Marshall. Nabaviti ovakvu opremu u savremeno vrijeme na izvjestan način predstavlja izazov za organizatora," kažu iz Art Zonea i ističu kako je Iggy Pop za svoju garderobu tražio da ne bude uređena u standardnom rock stilu već da se u tu svrhu angažuje lokalni umjetnik kreativac kako bi prostoriju učinio jedinstvenom, relaksirajućom te koji bi istu upotpunio vlastitim umjetničkim djelom.

Iggy Pop i legendardni bend The Stooges u olimpijskoj dvorani Zetra sviraju 1. oktobra, a na taj način će predstaviti svoj zadnji studijski album ‘’The Weirdness’’.

Organizatori ističu da će produkcija, rasvjeta i zvuk biti u skladu sa svjetskim standardima, te će publika tu noć imati priliku doživjeti identičan spektakl kakav će biti priušten brojnoj publici širom svijeta.