Muzika
91

Iced Earth u Sarajevo stiže sa tri tone binske opreme

Klix.ba
Još nas dvije sedmice dijele od velikog heavy metal spektakla koji će se desiti u sarajevskom klubu Sloga 26. januara kada će u sklopu turneje "Worldwide Plagues Tour 2014" nastupiti legendarni američki heavy metal bend Iced Earth, uz podršku thrash metal benda Warbringer i heavy metal benda Elm Street.

Produkcija sarajevskog koncerta nimalo se ne razlikuje od koncerata koje će Iced Earth odsvirati bilo gdje drugo u sklopu ove turneje. Naime, kako bi njihov koncert bio nezaboravno iskustvo, Iced Earth u Sarajevo donosi preko tri tone binske opreme.

"Sa jednim se ne igramo - ne pristajemo na kompromise po pitanju kvalitete koncerta Iced Eartha. Publika u Sarajevu će imati priliku gledati isti show koji gledaju i ljudi u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj ili bilo gdje drugo.", izjavio je Arnel Šarić, PR Sarajevo Metal Fest Promotionsa.

Novi studijski album "Plagues of Babylon" benda Iced Earth objavila je izdavačka kuća Century Media Records 6.1.2014. godine, a album je već dobio vrlo visoke ocjene u nekim od najeminentnijih medija koji se bave heavy metal muzikom. Sarajevska publika će biti jedna od prvih koja će imati priliku slušati predstavljanje ovog albuma uživo.

Karte za ovaj spektakl su i dalje dostupne u pretprodaji u klubu Sloga svakim danom osim nedjelje od 09.00-17.00, dok se elektronske ulaznice mogu poručiti na adresi www.ticket4you.org.

Organizatori su ponudili i mogućnost rezervacije ulaznice za publiku koja živi izvan Sarajeva ili nije u mogućnosti naručiti ulaznice putem interneta.

E-mail rezervacije ulaznica primaju se na adresu [email protected]. U e-mailu je potrebno navesti ime i prezime, grad, kontakt telefon i broj ulaznica. E-mailom rezervisane ulaznice moći će se preuzeti na ulazu u klub Sloga na dan koncerta. Pretprodajna cijena ulaznica iznosi 40 KM, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 50 KM.