Muzika
20

Ibišević, Barbarez, Đuro, Tanović i Imamović za Frenkozu

Piše: J. H.
Branko Đurić Đuro
Bh. reper Adnan Hamidović Frenkie našao se ove godine među nominiranim za nagradu EMA Best Adria Act, koju će MTV dodijeliti 11. novembra u Amsterdamu u Holandiji.

Za dva dana završava se glasanje za ovu prestižnu nagradu, a za popularnog Frenkozu su do sada, između ostalih, glasali bh. reprezentativac Vedad Ibišević, bivši kapiten nogometne reprezentacije Sergej Barbarez, načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, režiser, glumac i muzičar Branko Đurić Đuro, režiser Danis Tanović, pjevačica Remi iz grupe Elemental, kao i mnoge druge poznate osobe i fanovi ovog bh. repera.

"Tokom ovih mjesec dana sam dobio veliku podršku raje, kao i mojih prijatelja i, sudeći prema tome, šanse su nam dobre, tako da svi čekamo proglašenje pobjednika. Mislim da smo od svih nominovanih imali najkreativniju i najjaču kampanju. Ovom prilikom hvala još jednom svima koji su glasali i podržali me, stvarno ste carevi", kazao je Frenkie za Klix.ba.

Nominacija je, dodaje, jedna od najvećih potvrda da su on i FMJAM ekipa sa albumom "Troyanac" odradili dobar posao.

Za Frenkieja možete glasati na ovom linku do 24. oktobra u ponoć, kada će biti poznat pobjednik, pobjednica ili pobjednici.

Osim bh. predstavnika, u najuži krug ušli su Filip Dizdar, Katja Šulc, Svi na pod i S.A.R.S.