Muzika
0

Ian Pooley 23. septembra u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Kako smo ranije najavili u Sarajevu će se u petak, 23. septembra desiti party "Back to the music". Specijalni gost je frankfurtski dj/producent, maestro Ian Pooley, kojem će ovo biti premijerni nastup u BiH.

Inače, Ian Pooley već dugi niz godina spada u sam vrh svjetske dj/producentske elite house muzike, tačnije od 1996. kada je izdao svoj prvi album "The Times", te zahvaljujući narednim albumima "Meridian" (1998.,V2) i "Since Then" (2000.,V2).

Od tada je izuzetno popularan i tražen kao DJ i kao remixer, a njegove usluge traže i veličine poput Dee Litea, The Cardigansa, Yello, Modjo...

Ianov novi album "Souvenirs" je zaista kozmopolitsko djelo-prve "skice" nastale su u studiju na Novom Zelandu, muzičari su snimani u studiju u Sydneyu, a iz Brazila je svoj obol svemu dao kralj brazilske bosse - Marcos Valle!

Album predstavlja suvenire saradnje Iana i brojnih muzičara širom svijeta. Svaka muzička numera asocira na određenu zemlju, okruženje i saradnike-od globalno poznatih zvijezda do talentovanih početnika.

Trosatnim DJ setom Pooley ce se predstaviti našoj publici u sarajevskom "Boulevard Caffe-u".

Vise informacija o ovom partiju procitajte uskoro na našem

portalu i oficijelnoj stranici "Hughes" agencije: www.hughes-agency.com.