Dino Dvornik
0

I nakon obdukcije nepoznat uzrok smrti

FENA
Obdukcija tijela pokojnog Dina Dvornika nije pokazala od čega je umro 44-godišnji hrvatski pjevač i kompozitor, pa bi se uzrok smrti trebao utvrditi toksikološkim vještačenjima koja mogu potrajati i dvije sedmice, saznaje se u zagrebačkoj policiji.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba Hini je kazala da je na Zavodu za sudsku medicinu obavljena obdukcija koja nije otkrila uzrok smrti, te nije željela komentirati medijske napise da je kraj Dine pronađena veća količina različitih tableta za odvikavanje od droge.

"Slijede toksikološka vještačenja na rezultate kojih se može čekati i dvije sedmice, izjavila je policijska glasnogovornica.

Dodala je da na tijelu nije bilo tragova nasilne smrti te da je policija obavijest o smrti 44-godišnjeg pjevača, kojega je jučer mrtvog u krevetu pronašla supruga Danijela, dobila oko 13 sati od radnika Hitne pomoći koji su prvi došli u stan Dvornikovih na Črnomercu.

U razgovoru s ukućanima policija je saznala da je Dini Dvorniku pozlilo tokom noći, nakon čega ga je supruga Danijela pitala hoće li pozvati Hitnu pomoć, no on je rekao da ne treba.