Muzika
178

I mi za vas note imamo: Održano finalno veče takmičenja školskih bendova i DJ-a

Klix.ba
U organizaciji Plesne Akademije Romantik i Studija 1, a u okviru 10. Maturantske parade, održano je fenomenalno veče "Teen Band's and DJ Night"

Sinoć je zaista bilo prelijepo biti u Studiju 1 gdje su mladi muzičari iz Treće Gimnazije i Gimnazije Obala tri sata držali goste na nogama i zajedno pjevali kompozicije koje su za njih odabrali finalisti prvog školskog takmičenja bendova i DJ-a.

Već sad možemo reći da je projekat "I mi za vas note imamo" apsolutno opravdao postojanje. Kvalitet muziciranja, odabir kompozicija, ponašanje mladih muzičara na sceni i pristup DJ-a sinoćnjoj publici u Studiju 1 govori da je organizator, Plesna Akademija Romantik i Studijo 1, napravio pun pogodak i da ovaj projekat treba razvijati i u budućnosti.

Po ocjenama žirija kojeg su nominovali Studijo 1, Flash Production, Plesna Akademija Romantik i DJ Sanjin sa 3 glasa bio je bolji Band "Lijepi Brener" Treća Gimnazija u odnosu na 1 glas koliko je dobio Band "Rise Above" Gimnazija Obala. Pobjednika ćemo definitivno dobiti glasanjem preko Facebook stranice 10. Maturantska Parada 2016, koje se zatvara u ponedeljak u 24:00.

Pobjednici će svirati kao pred grupa na koncertu Amela Ćurića 20. Maja u My Face. DJ Shiye, Gimnazija Obala je već obezbjedio svirku na tom koncertu.

Podsjećamo da je Maturantska parada 20.maja te da je partner ove izuzetne manifestacije Fondacija Hastor čiji će stipendisti takođe biti dio velike maturantske povorke.