Zbog nepoštivanja kršćana
0

I bugarska pravoslavna crkva protiv Madonne

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pop divu Madonnu osudila je bugarska pravoslavna crkva zbog njenog netolerantnog i uvredljivog ponašanja prema kršćanima.

Američka pjevačica je iznervirala svećenike u Bugarskoj, inače dominantno kršćanskoj zemlji, kad je u prijestolnici Sofiji zakazala koncert za 29. august. Na taj datum pravoslavci obilježavaju odsijecanje glave Svetom Jovanu, kad i poste cijeli dan.

"Crkva ne odobrava i izražava neslaganje s takvim muzičkim događajima, na kojima se, u mnogo slučajeva, na pogrešan način koriste kršćanski simboli", objavila je Crkva na svojoj internet stranici.

"Louise Esther Ciccone na skoro svakom svom koncertu u kršćanskim zemljama pokazuje netolerantno i uvredljivo ponašanje prema vjerskim osjećajima tamošnjih stanovnika."

Početkom ovog mjeseca, grupa poljskih nacionalista je također osudila Madonnin koncert u Varšavi, koji je održala u sklopu aktuelne "Sticky and Sweet" turneje.

Ova 51-godišnjakinja je kroz svoju dugu i burnu karijeru često nervirala konzervativne kršćane, naprimjer ljubeći se s glumcem koji je utjelovio Isusa u jednom od njenih spotova ili postavljanjem scene raspeća na svojoj posljednjoj turneji, piše Reuters.