Predstavnik Velike Britanije
0

VIDEO / Humperdinck na Eurosongu s baladom Ljubav će vas osloboditi

Sarajevo-x.com
Veteran muzičke scene Engelbert Humperdinck će na predstojećem Eurosongu u Azerbejdžanu predstavljati Veliku Britanju baladom "Love Will Set You Free".

Pjesma je premijerno predstavljena u ponedjeljak na BBC-evom evrovizijskom kanalu. Sedamdesetpetogodišnji pjevač, najpoznatiji po hitu iz 1967. godine "Release me", se nada da će donijeti više sreće svojoj zemlji na najprestižnijem muzičkom takmičenju u Evropi.

Pjesmu "Love Will Set You Free (Ljubav će vas osloboditi)" su napisali Martin Terefe, višestruko nagrađivani producent, i Sascha Skarbek, koji poptisuje hitove kao što je "You're Beautiful" Jamesa Blunta.

"Što je više slušate, emocija je sve jača. Pjesmu ne možete doživjeti na jedno slušanje", kazao je Humperdinck čije pravo ime je Arnold George Dorsey.

Britanski predstavnik ipak neće biti najstariji takmičar na Eurosongu u Bakuu. Poznato je da Rusija šalje grupu bakica koje će nastupiti pod imenom Buranovskiye Babushki.

"Sve je u izvedbi. Stoga se radujem trenutku kada ću se popeti na scenu i odraditi ono što se od mene očekuje. Siguran sam da mogu donijeti Eurosong u Veliku Britaniju", zaključuje pjevač koji ima karijeru dugu 45 godina.