Muzika
20

Humanitarni koncert Amire Medunjanin u Londonu

Klix.ba
Fondacija Our Kids iz Londona organizator je dobrotvornog koncerta sevdaha na kojem će 21. maja u Londonu nastupiti interpretatorka Amira Medunjanin, u pratnji gitariste Ante Gela i kontrabasiste Zvonimira Šestaka.

Koncert je dio redovnih dobrotvornih akcija, koje od osnivanja 2008. organizira Fondacija Our Kids iz Londona. Bit će to treći humanitarni koncert koji popularna Amira Medunjanin održava u Londonu i nastavak je suradnje te umjetnice i Our Kids, sve u cilju prikupljanja sredstava za aktivnosti te humanitarne fondacije.

Koordinatorica organizacije Davorka Kulaš kazala je agenciji Bhdinfodesk iz Birminghama da je cilj Our Kids pomagati djeci bez roditelja i mladim ljudima s posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini.

"Zajedno s partnerima, naša organizacija je dosad uspješno implementirala nekoliko projekata koji su unaprijedili svakodnevni život stotine djece u BiH. To je prepoznala i Amira Medunjanin sa svojim timom, zahvalni smo im za podršku. Nadamo se da će mnogi doći i uživati u njenoj prekrasnoj interpretaciji tradicionalnog sevdaha, balkanske poezije i zvuka. Zahvaljujući njenoj velikodušnost i kontinuiranoj podršci, Fondacija Our Kids UK je učinila mnogo toga u proteklih godinu dana da pomogne djeci i mladima u ustanovama socijalne zaštite u BiH", navodi ona.

Precizira da su toj djeci pomagali i po njihovom izlasku iz tih ustanova, a sve da bi ih podržali na putu ka samostalnosti, intergaciji u društvo i ostvarivanju njihovih ljudskih prava.

Koncert Amire Medunjanin najavljen je za 21. maj u 19:30 sati u St.Peter’s Church, jednoj od najživljih dijelova Londona Notting Hill.