Čekaju se bolja vremena
0

Hrvatski radijski festival otkazan zbog recesije

FENA
Petnaesto izdanje Hrvatskoga radijskog festivala (HRF), koje se trebalo održati ovog ljeta, otkazano je zbog recesije, izvijestio je danas organizacijski odbor toga festivala.

Odluka je donesena pošto su strateški marketinški partneri obavijestili organizatore da "zbog novog vala gospodarske krize i neovisno o jamstvima da će festival biti realiziran profesionalno, transparentno i uz visoke produkcijske standarde", moraju odustati od preliminarnih dogovora za praćenje ovogodišnjeg festivala.

Odluka je bila emotivno teška, ali racionalna i odgovorna prema svima koji su uključeni u festivalski projekt, ustvrdio je direktor HRF-a Juraj Hrvačić.

Ističe se da, s obzirom na vrlo teško stanje na marketinškom tržištu i gospodarskoj sceni, "lepršavi, glazbeni projekti kao što je HRF mogu pričekati bolja vremena".

U projekt HRF-a uključeno je šezdesetak radijskih postaja, dvadesetak lokalnih i sedam regionalnih televizijskih kuća, te je najbolje da se novac utroši na redovito oglašivanje kako bi se osigurala stabilnost poslovanja svakog medija, dodaje se.

Ogranizacijski odbor HRF-a ispričao se gradu Opatiji i gradonačelniku Ivi Dujmiću, opatijskim turističkim i hotelijerskim djelatnicima te osobito autorima i izvođačima.

"Budućnost Hrvatskoga radijskog festivala je neupitna. Odustajanjem smo pokazali profesionalnost, ozbiljnost i društvenu odgovornost", ističe se. Organizatori najavljuju da će se festival održati u "bolja vremena", najkasnije iduće godine i najvjerojatnije u Opatiji.

Na konferenciji za novinare prije sedam dana bilo je najavljeno da će ovogodišnji HRF uz ljetno imati i zimsko izdanje.