Finale Jaeger Music Nighta
0

Hrvatski bend Majke nastupa u Cinemas Clubu

Sarajevo-x.com
U Cinemas Clubu u Sarajevu će u četvrtak, 01. decembra biti održano finale programa Jaeger Music Night 2011. U posljednjem muzičkom okršaju koji će odlučiti o pobjedničkom bendu ovogodišnjeg programa Jaeger Music Night snage će odmjeriti bendovi finalisti – Polaroid Trip iz Sarajeva i Hetrem iz Širokog Brijega. Specijalni gosti finalne večeri programa Jaeger Music Night 2011 bit će izvrsni hrvatski rock bend Majke. Ulaz na ovaj događaj, koji počinje u 22 sata, je besplatan.

Publika će za svoje favorite tokom finalnog muzičkog duela u sklopu programa Jaeger Music Night 2011 moći glasati tokom samog koncerta, kao i SMS porukama, također tokom samog koncerta (na broj 091 410 701, porukom Band 1 za Polaroid Trip i Band 2 za Hetrem). O pobjedniku će odlučiti zbir direktnih glasova publike i glasova putem SMS poruka.

Bend Polaroid Trip nastao je u maju 2010. godine, a ubrzo nakon toga počinju snimanje prvih pjesama na našem jeziku. Težnja benda je da stvara pjesme sa specifičnim balansom melodije, osjećaja i energije umotanim u moderni zvuk i ritam. Članovi benda su Branislav Kašćel (gitara), Ivan Vidović (bas gitara/vokal), Sead Fadilpašić (gitara) i Damir Zirojević (bubnjevi).

Hetrem je thrash metal bend iz Širokog Brijega, nastao 2007. godine, koji je isprva svirao obrade pjesama popularnih rock i metal bendova, nakon čega su počeli izvoditi vlastite autorske pjesme. Postavu benda čine Filip Musa (vokal i gitara), Berislav Arapović (gitara), Denis Leko (bubanj) i Eugen Marić (bas).

Bend Majke koji će nastupiti kao specijalni gost finala Jaeger Music Nighta 2011 jedan je od najpoznatijih hrvatskih rock sastava. Bend kojem su glavni uzori bili grupe Flamin' Groovies, MC 5, Steppenwolf, The Stooges i New York Dolls nastao je u Vinkovcima 1988. godine, djelovao do 2000., a potom se ponovo okupio 2007. godine. Iza sebe imaju osam albuma –Razum i bezumlje (1990.), Razdor (1993.), Milost (1994.), Vrijeme je da se krene (1996.), Život uživo (1997.), Put do srca sunca (1998.), Unplugged (2008.), a ove godine su izdali i svoj posljednji album Teške boje.

I ove godine pobjednicima programa Jaeger Music Night bit će osigurano snimanje prvog albuma. Nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa, a u pitanju su novčani bonovi za muzičku opremu.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night možete pronaći na web-stranici www.jaegermusicnight.ba.