Muzika
1.8k

Hor Mošus predstavio spot koji vas neće ostaviti ravnodušnim

Piše: S. H.
Nakon dvije godine pauze, hor se odlučio da ekranizira još jednu numeru sa prvog albuma "Zvijezdo sjajna".

Radi se o kasidi "Tebe slijedim" koja je kao posljednja snimljena na albumu, a grupa autora koja je radila na njoj se razlikuje od saradnika na numerama koje je hor ranije objavio.

Tekst je pisao Ensar Gobeljić, Armin Muzaferija bio je zadužen za muziku, a Sayid Rezić je uradio aranžman.

Spot je sniman na više lokacija, u Jajcu i Sarajevu. Zašto su odabrali Jajce i Sarajevo iz hora poručuju:

"U junu mjesecu smo na našoj Facebook stranici postavili anketu s pitanjem; U kojem gradu snimati novi spot? Ubjedljivo najviše glasova dobio je grad Jajce, a nakon njega Sarajevo, pa smo se tako zaputili iz Brčkog u ova dva grada", ističu iz hora Mošus.

Snimanje spota je trajalo nekoliko dana, a rađeno je u saradnji sa produkcijom OneMoment iz Tuzle, na čelu sa režiserom Sulejmanom Muratovićem.

"Već je postala praksa da svake godine u danima ramazana naše postače i gledaoce počastim sa muzičkim spotom odnosno ekranizacijom neke od ilahija naših horova koji su aktivni na našim prostorima ali i šire. I ove godine ponovo sam spremio orginalnu priču zahvaljujući horu Mošus iz Brčkog koji su zasigurno jedan od najperspektivnijih i najaktivnijih horova u BiH. Ovo nije prvi put da sarađujemo zajedno ali je meni kao režiseru i producentu uistinu ovo bila najdraža saradnja do sada. Maksimalno sam se potrudio da opravdam povjerenje članova hora a siguran sam i javnosti koja će zasigurno uživati kako u kasidi tako i u kadrovima koje smo i ovaj put pažljivo birali za vas", kazao je Muratović.

Ono što je specifično za ovaj projekat jeste, da je u njegovom nastajanju učestvovala ekipa iz čak devet bosanskohercegovačkih gradova.

Hor Mošus već sutra gostuje u Sarajevu, na Festivalu Baščaršijske noći (3. jula) u Kolobara hanu, s početkom u 21 sat.