Muzika
5

Holiday Market: U PAN Winter Pubu Jameson Party i nastup benda Majstor Si

Klix.ba
Na 5. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, koji se održava na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović i Trgu djece Sarajeva jučer je bilo mnoštvo dešavanja.

Na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra jučer su počele sa radom kućice koje nude raznovrsne sadržaje, među kojima svako može pronaći nešto za sebe.

Dječija igraona Argeta Junior Play House najmlađima je kao i prethodnih godina pružila dan pun novih iskustava, uz bojenje i pravljenje novogodišnjih čestitki, dok su u Hypo zabavnom parku djeca pronašla uzbudljiv kutak za cjelodnevnu zabavu.

U PAN Winter Pub-u sjajnu atmosferu napravio je u sklopu After work party-ija Duo Undergrounderi, uvečer su svirali i pjevali odlični Sarajevski Tamburaši, dok je na BH Telecome ULTRA Stage-u prisutne zabavio popularni dječiji voditelj Elvir Hadžijamaković - Lilo.

Danas će na After Work Party-u od 16:30 do 20 sati svi prisutni moći uživati u nastupu Dua Undergrounderi i DJ-a Haringe, dok će sa početkom od 21 sat biti održan Jameson Party sa bendom Majstor Si.

Na BH Telecom ULTRA Stage-u na Trgu djece Sarajeva u 20 sati će nastupiti bend De Fakat i Flash.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU, a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.