Nakon hapšenja
0

Hoće li radio stanice prestati puštati Chrisa Browna?

Sarajevo-x.com
Foto: Gareth Cattermole/Getty Images
Foto: Gareth Cattermole/Getty Images
Nakon skandala sa fizičkim ozlijeđivanjem djevojke Rihanne, 19-godišnji pjevač Chris Brown suočava se sa mogućim krahom svoje muzičke karijere. Američke radio stanice počele su sa povlačenjem njegovih pjesama iz programa dok se slučaj ne okonča.

Nakon što se nije pojavio na dodjeli nagrada Grammy u Los Angelesu, počele su priče o tome kako se Brown dobrovoljno prijavio u policiju, nakon napada na djevojku. Rihanna je nakon toga otkazala koncerte u Maleziji, ali navodi da je ona žrtva koju je Brown pretukao još uvijek nisu i zvanično potvrđeni.

Nakon što se vijest o incidentu proširila, telefoni radio stanica u Clevelandu nisu prestajali zvoniti, saznaje MTV. Slušaoci su bili bijesni na mladog pjevača i tražili da WAKS-FM 96,5 prestane puštati njegove pjesme. Sličan slučaj dogodio se i na radio stanici WNOU-FM 100,9, ali i drugima.

Ranije su sudski sporovi pokrenuti protiv Michaela Jacskona i R. Kellyja imali iste posljedice, odnosno menadžeri radio stanica su povlačili njihovu muziku iz svog programa.

Kako ističe Bob Burke, potpredsjednik muzičkog magazina Friday Morning Quarter Back, politika ponašanja u ovakvim situacijama je stvar svake stanice ponaosob, a pretpostavlja kako će se daljim tokom rješavanja ovog pitanja iskristalisati konačna odluka urednika radio programa.