Muzika
0

Hladno pivo zvijezde festivala "Zenica zove"

Sarajevo-x.com
Muzički spektakl za Zeničane
Muzički spektakl za Zeničane
Zenica će idućeg petka i subote biti domaćin 2. studentskog festivala "Zenica zove" na kojem se očekuje učešće rok bendova i studenata iz BiH i regije.

Organizatori festivala su Omladinski klub "Zenica zove" i Unija studenata Univerziteta u Zenici, a osim koncerata predviđeno je i održavanje studentske konferencije.

"Učesnici konferencije će biti studenti iz Srbije, Hrvatske i domaćina Bosne i Hercegovine. Nadamo se da ćemo uspjeti artikulisati svoje probleme te ponuditi adekvatne odgovore na goruće probleme ove populacije", kazao je Mario Zović, predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici.

Konferencija će se održati u Muzeju grada Zenice, a trajati će oba festivalska dana. Predviđene su i posjete srednjovjekovnoj tvrđavi Vranduk i Kraljevoj Sutjesci.

Muzički dio festivala održat će se u Starom pozorištu u Zenici. Prve večeri nastupit će Corbansick (Sarajevo), Naksut Vesert (Zenica), Postolar Tripper (Zadar), a događaj večeri, svakako, bit će nastup hrvatskog benda Hladno pivo (Zagreb). U subotu će pred zeničkom publikom nastupiti bendovi Ringišpil (Novi Sad), V.E.K. (Zenica), Superhiks (Makedonija) i Baga Sound (Sarajevo).

Ulaznice koštaju 10 KM i vrijede obje festivalske večeri, a mogu se kupiti u Klubu 072 u Zenici.

"Upravo organizacijom ovog festivala želimo Zenicu ponovno uključiti u vrh kulturnih dešavanja u BiH, gdje joj je i mjesto. Festival koji počiva na pozitivnim univerzalnim vrijednostima svakako izaziva pažnju publike", kazao je Alen Marijanović, PR Studentskog festivala "Zenica zove".